за подсладителите - здравословен блог - project zdravosloven blog

Go to content

Main menu:

за подсладителите

Published by in подсладители ·
Цитат на д-р Гайдурков за меда: " За подслаждане препоръчваме плодовата захар - фруктозата (може и под формата на "фруктозен мед"). Не е желателно да се ползват захар (захароза), както и пчелен мед (пчелният мед също е невидова за човека храна!) освен в много ограничени количества."

Не се залъгвайте и за агавето. Този продукт се предлага на пазара като "натурален" сироп, да извлечен е от растението агаве. Въпреки това, но маркетингът на този продукт не е изцяло искрен. Голяма част от това, което се продава като нектар от агаве действително е минал висока степен на преработка и това може да бъде дори по-лошо за организма, дори от фруктозния царевичен сироп. Това е така, защото нивата на фруктоза всъщност са по-високи. Докато глюкозо фруктозният сироп варира около 55% фруктоза, нектарът от агаве може да има по-високо ниво от 97%! Фруктозата се разгражда по-бързо в тялото от много други форми на захар и има връзка с абдоминално затлъстяване и инсулинова резистентност.

Подходящи и здравословни подсладители са: сушените плодове без захар, като например фурмите /незахаросани/ и петмез от фурми,кленов сироп,стевия, кокосова захар /по-рядко/
Copyright 2015. All rights reserved.
Back to content | Back to main menu